Laat een boodschap achter

Janine

Janine

Al van kleins af aan verzamelde ik allerlei steentjes die ik vond in de natuur, als ik met mijn ouders op pad was tijdens vakanties of daagjes weg. Ik koos de steentjes uit op structuur, op kleur, of gewoon omdat ik ze mooi vond en dacht dat het iets aan mij toevoegde. Daarnaast had ik een bovenmatige nieuwsgierigheid naar kleine flesjes met ‘geheime’ inhoud. Onbekende substanties in allerlei kleuren en geuren. Ik kon en kan het niet laten om voor mij onbekende flesjes open te draaien en even de geur op te snuiven en te achterhalen waar het voor dient. 

Zodoende kwam het regelmatig voor dat mijn vensterbank thuis overvol stond met potjes, flesjes en steentjes, omdat ik vond dat deze wel bij elkaar hoorden te staan (tot groot verdriet én ergernis van mijn ouders). ;-) En dat ik naar hartelust deze met elkaar mengde en mixte omdat ik er van overtuigd was dat deze toverrecepten op deze manier extra toverkracht kregen.

In mijn volwassen leven doe ik eigenlijk nog steeds hetzelfde, alleen nu met kennis! Ik heb diverse cursussen gevolgd en ben me verder gaan verdiepen in de kracht van de natuur. Zo kwam ik o.a. op de opleiding aromatherapie terecht en heb hier ontzettend veel geleerd. Hoe wonderbaarlijk is het dat ondersteuning voor je fysieke en mentale gezondheid gewoon in de natuur te vinden is! Daarnaast maak(te) ik er een echte studie van om edelstenen te leren kennen en te onderzoeken waar ik ze voor in kan zetten. Zo kwam ik er door ervaring achter, dat etherische olien en edelstenen heel goed op zichzelf je gezondheid kunnen ondersteunen, maar ook dat ze elkaar kunnen versterken. Hoe mooi is dat!

Ik ben al een tijdje als aromatherapeute aan de slag met de etherische olien, en kreeg steeds meer het gevoel dat ik ‘iets’ met edelstenen erbij wilde doen, omdat zij elkaar zo mooi kunnen versterken. En toen kwam Spiriland op mijn pad, prachtige edelstenen, met zorg uitgekozen, van goede kwaliteit. 

Ik help je graag met advies en ondersteuning over de toepassing van de edelstenen en etherische oliën. 

Warme groet, Janine

Marjet

Ook ik mag me op deze mooie pagina voorstellen. Mijn naam is Marjet, mama van drie prachtige dochters en vrouw van Jorg.

Enkele jaren geleden, tijdens een workshop waarbij ik een ratel maakte, werd er iets wakker in mij. Edelstenen en het creatieve en intuitieve deel van mij, kreeg na die dag weer een belangrijke plek in mijn leven. Vaardigheden waar ik het bestaan niet van wist lieten zich zien en na het maken van vele krachtstokken werd mijn werk steeds verfijnder en kleiner. Ik wilde graag krachtvoorwerpen maken die je gemakkelijk bij je kunt dragen en zo zijn de mala's ontstaan. Het begon met mala's met veren en kristallen en langzaam ontstond de drang tot het maken van geknoopte mala's. Uren heb ik geoefend en nu is het eigen en voelt het zo natuurlijk, hoogstwaarschijnlijk heb ik dit meerdere levens mogen doen. Soms zie ik mezelf zitten, op een bergkam ergens in Tibet en doe ik hetzelfde wat ik nu thuis achter mijn bureau doe. Me laten leiden door de energieen om mij heen en maak ik, net zoals eeuwen geleden keuzens met mijn gevoel. Mijn handen doen het werk, als ik me door hen laat leiden, ipv door wat mijn hoofd mooi vindt komt het goed en ontstaan er de mooiste werken. Elke keer geniet ik van het eindresultaat, soms na een urenlange worsteling (een teken dat er iets niet is zoals het hoort te zijn) maar vaak zonder tijdsbesef en zichtbare moeite, als in een trans. 

Mijn passie voor de edelstenen combineer ik sinds twee jaar met etherische olie. Vol passie deel ik mijn ervaringen hierover en regelmatig ontstaat er een mala met een geurhanger zodat beide werelden nog meer met elkaar verbonden worden. 

Ik ben Janine heel dankbaar dat ik deel uit mag maken van Spiriland en kijk uit naar alles wat er op ons pad gaat komen.

Warme groet Marjet

Henk

Het enthousiasme van Janine (mijn lieve vrouw) sloeg op mij over toen ze in aanraking kwam met Spiriland. De mineralen hebben op ons een bijzondere aantrekkingskracht en we voelen gewoon dat dit bij ons hoort. 

Uiteraard heb ook ik warme herinneringen aan mineralen uit mijn jeugd. Terug van vakantie waren de tassen altijd zwaarder dan op de heenreis en de ombouw van mijn bed stond vol met de bijzondere stenen die ik had meegenomen. De stenen hadden en hebben voor mij een belangrijke betekenis en functie. Ze brengen me terug in de herinnering en emotie van de plek waar de steen vandaan kwam. Ik was (als ukkie) in de jaren 70 in Duitsland gefascineerd door leisteen. De stukken die ik thuis had, brachten me terug naar de vele dorpjes waar leisteen werd toegepast in prachtige vakwerkhuizen. Maar het bracht me vooral terug in de zintuigelijke waarneming van rust, de geur en geluiden van de bossen waar ik veel en graag kwam. Had ik thuis even rust nodig, dan brachten de stenen me terug in dat gevoel.

Daarnaast fascineren ook andere mineralen me om hun specifieke werking of betekenis. Mica en Olivijn zijn zo maar twee andere voorbeelden van mineralen die een rol hebben gespeeld in mijn leven. Het kan dus zo maar zijn dat ook deze mineralen binnenkort ‘opdoemen’ in Spiriland. 

Ik help graag mensen te ontdekken wat de natuur en producten uit de natuur voor hen kunnen betekenen. Hoe je met mineralen een balans in je leven kan creëren, precies op jou behoeften of omstandigheden afgestemd. Maar ook omdat het simpelweg prachtige producten van de natuur zijn! 

Warme groet, Henk

back to top