Laat een boodschap achter

Apatiet kan veel kleuren aannemen. Het kan wit zijn, grijs, geel, groen, blauw, roze, paars of blauw. De edelsteen is doorzichtig en heeft een glazige harsachtige glans met en soms zelfs een fluorescerend effect. Hoe dieper je in de edelsteen komt, hoe groter de kans op splijten, want de steen is erg bros. Apatiet is een fosfaat mineraal en je kan dit terugvinden in magmatische gesteenten en in vrij gegroeide kristallen in holten en spleten. Het mineraal komt veel voor en kan worden gevonden in landen als Amerika, Brazilië, Mexico, Duitsland en Portugal. 

Leuk weetje: Apatiet komt uit het Grieks en betekent ‘bedrieger’. Dit komt omdat deze edelsteen op veel andere mineralen lijkt (dat kan je alleen al zien aan de vele kleuren die het kan aannemen), waardoor de steen makkelijk verwisseld kan worden.

 

Apatiet edelsteen zorgt voor een harmonisatie van de chakra’s. Het brengt evenwicht in mentale processen. Denk hierbij aan innerlijke wijsheid, motivatie, concentratie en zelfverzekerdheid. Het stimuleert communicatie en bevorderd een spirituele groei. Uitputting, lusteloosheid, agressie en andere negatieve stemmingen gaat het tegen.

Bovendien stimuleert het de creativiteit en het verlangen naar avontuur. Zo helpt Apatiet bij het openstellen van de geest en creëert deze edelsteen rust in een druk leven. Ook helpt het bij artrose en stimuleert het de groei van botten, tanden en haarcellen. 

Apatiet

Er zijn 2 producten.

Item 1-2 van 2 in totaal item(s)
back to top